Overslaan naar content

Consultant Microsoft Dynamics 365 Supply Chain Management

Remote
 • Bunnik, Utrecht, Nederland
Consultants

Functieomschrijving

Focus Enterprise Solutions is strategisch partner voor alle project en beheeractiviteiten op het gebied van Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (voorheen bekend als F&O). Van implementatie tot support helpen wij Small en Medium Enterprises in verschillende branches het maximale uit hun ERP te halen. Door de juiste mensen, inzichten, data & oplossingen met elkaar te verbinden, begeleiden wij onze klanten in hun digitale platformtransformatie, nu en in de toekomst. Klanttevredenheid is hierbij onze belangrijkste focus.


Wat doe je?

Als Consultant Dynamics 365 Supply Chain Management ben je verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van onze klanten bij implementatie projecten van Dynamics 365 Supply Chain Management. Deze projecten zal je in afwisselende, multidisciplinaire teams aanvliegen. Grofweg ziet je tijdsbesteding er als volgt uit:

 • 80% Klant projecten en support ondersteuning
 • 10% Kennisopbouw en administratie
 • 10% Overleg met collega's


Hoe ziet je agenda er uit?

Je agenda is divers gevuld qua activiteiten. Je bent druk bij en met de klant met implementatie, het verzorgen van trainingen en workshops. Je bespreekt verschillende struikelblokken en uitdagingen en vertaalt die graag in efficiënte oplossing binnen D365 Supply Chain Management. Daarnaast ondersteun je je support collega’s bij incidenten, changes en release management bij onze klanten. Tijdens de minder drukke dagen ben je bezig met de voorbereiding van een Microsoft-examen. De certificering hiervoor moet elke twee jaar vernieuwd worden, en daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. En natuurlijk maak je ook tijd om met collega’s bij te praten, kennis uit te wisselen en af en toe wat te drinken met elkaar.


Voorbeeld uit de praktijk

"Een klant heeft ervoor gekozen om niet alleen Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management te implementeren, maar ook een applicatie van een andere partij. Deze applicaties moeten geïntegreerd worden, zodat het bedrijfsproces van de klant optimaal ondersteund wordt. Hoe pak je dit aan?"

Je neemt contact op met de andere partij om een beeld te krijgen van de andere applicatie die geïmplementeerd wordt. Op basis daarvan zetten jullie op papier hoe dit eruit gaat zien met betrekking tot de integratie. Je analyseert welke knelpunten en problemen kunnen ontstaan, aangezien het bedrijfsproces over twee applicaties verdeeld wordt. Je maakt dit zo duidelijk mogelijk en legt dit vervolgens uit aan de klant. Dit doe je met de Consultant van de andere partij, zodat jullie samen een geschikte werkwijze kunnen opstellen.

Na afloop ga je de werkwijze verfijnen en bespreek je deze met de klant, totdat de definitieve oplossing staat. Daarna stel je een plan van aanpak op (inclusief implementatiebudget), zodat dit door de projectleider goed opgepakt kan worden. Daarna voer jijzelf - of een Consultant - de implementatie uit. Denk hierbij aan functionele ontwerpen opstellen, testcases uitvoeren en werken aan de inrichting, ontwikkeling en overdracht van de oplossing. Dit doe je vaak met de Developers, die vooral het programmeren op zich nemen.

Vereisten

Wat verwachten we van je:

 • Je kent de kneepjes van het vak en hebt ruime ervaring met D365 Supply Chain Management en het bredere Microsoft Dynamics 365 pallet.
 • Je hebt verschillende implementatieprojecten gedaan en weet wat een klant tegen gaat komen. Idealiter heb je ook ervaring met upgrade van AX naar D365.
 • Je begrijpt haarfijn waar organisaties behoefte aan hebben en weet dit te vertalen naar een passende en zo optimaal mogelijk werkende oplossing op basis van dit pallet. Je bent een volwaardig gesprekspartner voor de klant op jouw werkterrein, of het nu gaat om het inrichten of verbeteren van processen, het helpen bij het nemen van besluiten over de juiste inrichting van het systeem of advies over belangrijke vraagstukken op het gebied van integratie en connectiviteit (interfacing).
 • Kennis en ervaring in een bepaalde vertical is een pre.
 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal drie tot acht jaar consultancy ervaring met Microsoft Dynamics 365;
 • Je bent communicatief sterk zowel face-to-face als schriftelijk;
 • Je kunt goed luisteren en begrijpt hoe bedrijfsprocessen in elkaar steken;
 • Goede beheersing Nederlandse taal;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Het delen van kennis en ervaring met collega’s doe je graag;
 • Ervaring met interfacing is een pre


Wat wij je bieden:

 • Marktconform salaris;
 • Winstdelingsregeling;
 • 32 tot 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen (mogelijkheid om 5 dagen bij te kopen bij een fulltime dienstverband); 
 • Keuze tussen een leaseauto of mobiliteitsvergoeding (€ 0,23 per km); 
 • Mogelijkheid tot hybride werken; 
 • Vaste thuiswerkvergoeding van € 14,25 netto per maand;
 • Alle arbeidsvoorwaarden zien? Klik hier


Werken bij Focus Enterprise Solutions

Wil jij een bijdrage leveren aan de Small en Medium Enterprises van de toekomst? Wil je hen helpen hun ambities te verwezenlijken? Solliciteer dan nu bij Focus Enterprise Solutions. Met ons team werken we voor grote klanten en aan uitdagende projecten.

Als Microsoft Solutions Partner for Business Applications hebben wij een bewezen track record in het leveren van Business Applications oplossingen, die de bedrijfsprocessen, de klantrelaties, de data-analyse en de innovatie van onze klanten verbeteren. Bovendien hebben wij als Solutions Partner toegang tot exclusieve voordelen, ondersteuning en training van Microsoft, waardoor wij onze kennis en expertise voortdurend kunnen uitbreiden en updaten naar onze klanten toe.

Onze medewerkers zijn onze kracht: wij stimuleren hen om hun talenten en capaciteiten volledig te benutten en verder te ontwikkelen. We doen geweldige projecten met elkaar in een professionele Microsoft omgeving waarbij plezier deel uitmaakt van ons succes! Focus Enterprise Solutions bestaat op het moment uit ongeveer 35 professionals, maar we hebben een groeiambitie! Er liggen veel kansen voor ons in de markt, die wij met onze huidige populatie en nieuwe, talentvolle en vooral nieuwsgierige collega’s willen benutten.

Focus Enterprise Solutions is onderdeel van The Digital Neighborhood, bestaande uit diverse ondernemingen op het gebied van Cloud & Infra, Workplace, Data & AI en Business Apps. Door intensief samen te werken, worden de oplossingen voor klanten nog scherper. Zo helpen we klanten verder in het proces richting een wendbare en meer data gestuurde organisatie.

Wil je meer weten over deze functie of over Focus Enterprise Solutions? Neem dan gerust contact op met Bastiaan Boswijk via 06 52 11 11 03 of bastiaan.boswijk@focus-solutions.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


of