Overslaan naar content

Intelligent Automation Consultant Dynamics 365 F/SCM

Remote
 • Bunnik, Utrecht, Nederland
Consultants

Functieomschrijving

Focus Enterprise Solutions is een strategisch partner voor alle project- en beheeractiviteiten op het gebied van Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (voorheen bekend als F&O). Van implementatie tot support helpen wij Small en Medium Enterprises in verschillende branches om het maximale uit hun ERP te halen. Door de juiste mensen, inzichten, data en oplossingen met elkaar te verbinden, begeleiden wij onze klanten in hun digitale platformtransformatie, nu en in de toekomst. Klanttevredenheid is hierbij onze belangrijkste focus.


Wat doe je?

Als Intelligent Automation Consultant Dynamics 365 F/SCM ben je verantwoordelijk voor het adviseren en begeleiden van onze klanten bij implementatieprojecten van Dynamics 365 Finance & Operations met een sterke focus op het vergaren en delen van kennis over de nieuwste AI-technieken. Je speelt een cruciale rol in het onderzoeken van integratiemogelijkheden van AI-gedreven oplossingen binnen F&O en het voortdurend up-to-date houden van onze kennisbasis. Je loopt voor de troepen uit als het gaat om het vergaren van kennis op het gebied van AI-ontwikkelingen en deelt deze kennis met klanten en Focus collega om tot een diensten portfolio te komen. De projecten voer je uit in afwisselende, multidisciplinaire teams. Grofweg ziet je tijdsbesteding er als volgt uit:

 • 50% Klantprojecten en supportondersteuning
 • 40% Kennisverrijking en onderzoek naar AI-toepassingen binnen F&O
 • 10% Overleg met collega's en kennisdeling


Hoe ziet je agenda eruit?

Je agenda is divers gevuld met activiteiten. Je bent druk bezig met klanten voorzien van de laatste ontwikkelmogelijkheden en het implementeren van AI-diensten. Binnen de projecten verzorg je onder andere de trainingen en workshops. Je bespreekt verschillende struikelblokken en uitdagingen en vertaalt deze naar efficiënte oplossingen binnen AI en Dynamics 365 F/SCM. Daarnaast besteed je veel tijd aan het onderzoeken en implementeren van de nieuwste AI-technieken binnen F/SCM, zoals AI-gestuurde inzichten, voorspellende analyses, cognitive services en process automation. Tijdens de minder drukke dagen focus je op kennisdeling en het voorbereiden van Microsoft-examens, aangezien certificeringen elke twee jaar vernieuwd moeten worden. Natuurlijk maak je ook tijd om met collega’s bij te praten, kennis uit te wisselen en af en toe wat te drinken met elkaar.


Voorbeeld uit de praktijk

"Een klant heeft ervoor gekozen om niet alleen Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management te implementeren, maar ook een AI-oplossing voor voorspellend onderhoud. Hoe pak je dit aan?" 

Je begint met het in kaart brengen van de AI-oplossing en de specifieke behoeften van de klant. Vervolgens werk je samen met het team om de integratie van de AI-oplossing met Dynamics 365 F/SCM te plannen en te implementeren. Je analyseert mogelijke knelpunten en maakt dit zo duidelijk mogelijk voor de klant. Samen met andere consultants stel je een geschikte werkwijze op en helpt deze te realiseren bij onze klanten.

Vervolgens bespreek je de oplosrichting met de klant en stel je (samen met een projectmanager) een plan van aanpak op, inclusief implementatiebudget. Daarna voer jijzelf - of een collega-consultant - de implementatie uit.

Denk hierbij aan het opstellen van functionele ontwerpen, het uitvoeren van testcases en het werken aan de inrichting, ontwikkeling en overdracht van de oplossing.

Vereisten


Wat verwachten we van je:

 • Ruime ervaring met Dynamics 365 F/SCM en het bredere Microsoft Dynamics 365-pallet;
 • Diepgaande interesse van AI-gestuurde inzichten, voorspellende analyses en het toepassen van cognitive services binnen Dynamics 365;
 • Grote interesse in- en ervaring met het onderzoeken en implementeren van de nieuwste AI-technieken en -oplossingen;
 • Sterke focus op kennisverrijking en het delen van AI-kennis binnen het team en met klanten;
 • Ervaring met verschillende implementatieprojecten en idealiter ook met upgrades van AX naar D365;
 • Kennis van en ervaring met process automation en robotic process automation (RPA);
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal drie tot acht jaar consultancy-ervaring met Microsoft Dynamics 365;
 • Sterke communicatieve vaardigheden, zowel face-to-face als schriftelijk;
 • Goed luistervermogen en inzicht in bedrijfsprocessen;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Enthousiasme voor het delen van kennis en ervaring met collega’s;
 • Ervaring met interfacing is een pre.


Wat wij je bieden:

 • Marktconform salaris;
 • Winstdelingsregeling;
 • 32- tot 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen (mogelijkheid om 5 dagen bij te kopen bij een fulltime dienstverband);
 • Keuze tussen een leaseauto of mobiliteitsvergoeding (€ 0,23 per km);
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Vaste thuiswerkvergoeding van € 14,25 netto per maand;
 • Alle arbeidsvoorwaarden zien? Klik hier


Werken bij Focus Enterprise Solutions

Wil jij een bijdrage leveren aan de Small en Medium Enterprises van de toekomst? Wil je hen helpen hun ambities te verwezenlijken? Solliciteer dan nu bij Focus Enterprise Solutions. Met ons team werken we voor grote klanten aan uitdagende projecten.


Als Microsoft Solutions Partner for Business Applications hebben wij een bewezen trackrecord in het leveren van Business Applications-oplossingen, die de bedrijfsprocessen, klantrelaties, data-analyse en innovatie van onze klanten verbeteren. Bovendien hebben wij als Solutions Partner toegang tot exclusieve voordelen, ondersteuning en training van Microsoft, waardoor wij onze kennis en expertise voortdurend kunnen uitbreiden en updaten naar onze klanten toe.


Onze medewerkers zijn onze kracht: wij stimuleren hen om hun talenten en capaciteiten volledig te benutten en verder te ontwikkelen. We doen geweldige projecten met elkaar in een professionele Microsoft-omgeving waarbij plezier deel uitmaakt van ons succes! Focus Enterprise Solutions bestaat momenteel uit ongeveer 35 professionals, maar we hebben een groeiambitie! Er liggen veel kansen voor ons in de markt, die wij met onze huidige populatie en nieuwe, talentvolle en vooral nieuwsgierige collega’s willen benutten.


Focus Enterprise Solutions is onderdeel van The Digital Neighborhood, bestaande uit diverse ondernemingen op het gebied van Cloud & Infra, Workplace, Data & AI en Business Apps. Door intensief samen te werken, worden de oplossingen voor klanten nog scherper. Zo helpen we klanten verder in het proces richting een wendbare en meer data-gestuurde organisatie.


Wil je meer weten over deze functie of over Focus Enterprise Solutions? Neem dan gerust contact op met Bastiaan Boswijk via 06 52 11 11 03 of bastiaan.boswijk@focus-solutions.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


of