Overslaan naar content

Senior Sales Executive D365 Finance en Supply Chain Management

Remote
 • Bunnik, Utrecht, Nederland
Sales

Functieomschrijving

Focus Enterprise Solutions is strategisch partner voor alle project en beheeractiviteiten op het gebied van Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (voorheen bekend als F&O). Van implementatie tot support helpen wij Small en Medium Enterprises in verschillende branches het maximale uit hun ERP te halen. Door de juiste mensen, inzichten, data & oplossingen met elkaar te verbinden, begeleiden wij onze klanten in hun digitale platformtransformatie, nu en in de toekomst. Klanttevredenheid is hierbij onze belangrijkste focus.


Focus Enterprise Solutions is partner en reseller van Microsoft. Als Senior Sales Executive ga je primair Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management implementatie- en beheerprojecten verkopen en toepassen bij huidige en nieuwe klanten. Naast het bezig zijn met genereren van new business, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande klantenkring. Je bent als regisseur vanuit ons bedrijf het primaire aanspreekpunt als prospects of klanten met vragen, problemen of verzoeken komen. Je gaat regelmatig in gesprek met (of langs bij) klanten/prospects om te kijken hoe het gaat, en je gaat op zoek naar up-sell en cross-sell mogelijkheden. Je weet wat er speelt in de markt, bent meer dan gedegen thuis in Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management en je ondersteunt prospects en klanten in het identificeren van de voor hen relevante nieuwe ontwikkelingen en kansen. Uiteraard snap je dat de platformgedachte steeds belangrijker wordt voor klanten en dus heb je naast Dynamics 365 Finance & Supply Chain Managementook kennis van bijvoorbeeld Commerce/CE en het Power Platform.

Door je klanten en prospects mee te nemen in de technologische (on)mogelijkheden ontwikkel je vertrouwen en daarmee je eigen pipeline. Dit doe je overigens niet alleen door bestaande accounts uit te bouwen, maar ook zeker door op zoek te gaan naar new business. Niet zozeer door koude acquisitie, maar vooral door te netwerken en door marketing of partner leads op te volgen.

Je voelt je als senior Sales Executive verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van alle werkzaamheden bij jouw klanten. Daarom werk je ook nauw samen met je collega’s zoals de presales, maar ook de projectmanagers en inhoudelijk experts die de dienstverlening zelf verzorgen.


Als je energie krijgt van "het sales spel” en als je snapt wat ervoor nodig is om new business te creëren, dan is dit de baan voor jou. We zoeken iemand die hier zijn motivatie uithaalt en enthousiast wordt van de successen die hij of zij neerzet!


Hoe ziet je agenda eruit? 

Je agenda is divers. Je hebt ’s ochtends een afspraak bij een bestaande klant om bij te praten. Tijdens het gesprek hoor je dat de klant over het algemeen zeer tevreden is, maar dat er een bepaald proces niet goed loopt. Je spreekt nog even je collega die bij die klant aan het werk is om het complete plaatje te achterhalen. Onderweg terug naar kantoor bel je alvast met de expert om dit door te spreken en een oplossing te zoeken. Deze oplossing stem je af met de Manager Operations en na zijn akkoord kun je meteen je klant informeren dat het is opgelost. ’s Middags werk je aan een nieuwe opportunity. Samen met het team zet je de laatste stap in de voorbereidingen voor de eindpresentatie en demonstratie en maakt je de bijbehorende offerte. Ondertussen bel je met je contact bij Microsoft om je laatste licentievraag beantwoord te krijgen voor deze klant. De (tijds)druk neemt toe, maar je moet toch rustig blijven en blijven zoeken naar de juiste aanpak en oplossing met de scherpste prijs. Je overlegt met je collega’s en mede dankzij hun expertise en inzet weet je uiteindelijk het juiste verhaal bij elkaar te krijgen en op tijd te versturen. Natuurlijk maak je ook tijd om met collega’s bij te praten, kennis uit te wisselen en af en toe wat te drinken met elkaar.

Vereisten

Wat verwachten we van je:

 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal vijf jaar sales ervaring met Microsoft Dynamics 365;
 • Je hebt in je verleden aantoonbaar targets gerealiseerd;
 • Je bent communicatief sterk zowel face-to-face als schriftelijk;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord en geschrift;
 • Netwerken voelt voor jou natuurlijk aan en het schrikt je niet af om op iemand af te stappen;
 • Je hebt een ondernemende instelling en bent zeer proactief;
 • Het binnenhalen van nieuwe opdrachten en het mooie verhaal van Focus geeft je energie;
 • Je snapt het sales "spel" als geen ander.


Wat wij je bieden:

 • Marktconform salaris;
 • Winstdelingsregeling;
 • 32 tot 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen (mogelijkheid om 5 dagen bij te kopen bij een fulltime dienstverband);
 • Keuze tussen een leaseauto of mobiliteitsvergoeding (€ 0,23 per km);
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Vaste thuiswerkvergoeding van € 14,25 netto per maand;
 • Alle arbeidsvoorwaarden zien? Klik hier


Werken bij Focus Enterprise Solutions

Wil jij een bijdrage leveren aan de Small en Medium Enterprises van de toekomst? Wil je hen helpen hun ambities te verwezenlijken? Solliciteer dan nu bij Focus Enterprise Solutions. Met ons team werken we voor grote klanten en aan uitdagende projecten.

Als Microsoft Solutions Partner for Business Applications hebben wij een bewezen track record in het leveren van Business Applications oplossingen, die de bedrijfsprocessen, de klantrelaties, de data-analyse en de innovatie van onze klanten verbeteren. Bovendien hebben wij als Solutions Partner toegang tot exclusieve voordelen, ondersteuning en training van Microsoft, waardoor wij onze kennis en expertise voortdurend kunnen uitbreiden en updaten naar onze klanten toe.

Onze medewerkers zijn onze kracht: wij stimuleren hen om hun talenten en capaciteiten volledig te benutten en verder te ontwikkelen. We doen geweldige projecten met elkaar in een professionele Microsoft omgeving waarbij plezier deel uitmaakt van ons succes! Focus Enterprise Solutions bestaat op het moment uit ongeveer 35 professionals, maar we hebben een groeiambitie! Er liggen veel kansen voor ons in de markt, die wij met onze huidige populatie en nieuwe, talentvolle en vooral nieuwsgierige collega’s willen benutten.

Focus Enterprise Solutions is onderdeel van The Digital Neighborhood, bestaande uit diverse ondernemingen op het gebied van Cloud & Infra, Workplace, Data & AI en Business Apps. Door intensief samen te werken, worden de oplossingen voor klanten nog scherper. Zo helpen we klanten verder in het proces richting een wendbare en meer data gestuurde organisatie.

Wil je meer weten over deze functie of over Focus Enterprise Solutions? Neem dan gerust contact op met Bastiaan Boswijk via 06 52 11 11 03 of bastiaan.boswijk@focus-solutions.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of