Skip to content

Senior Consultant Data Migratie

Nederland, Utrecht, BunnikConsultants

Functieomschrijving

Focus Enterprise Solutions is strategisch partner voor alle project en beheeractiviteiten op het gebied van Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (Unified Operations, voorheen bekend als F&O). Van implementatie tot support helpen wij Small en Medium Enterprises in verschillende branches het maximale uit hun ERP te halen. Door de juiste mensen, inzichten, data & oplossingen met elkaar te verbinden, begeleiden wij onze klanten in hun digitale platformtransformatie, nu en in de toekomst. Klanttevredenheid is hierbij onze belangrijkste focus.


Wat doe je?

Als Consultant Data Migratie ondersteun en begeleid je klanten van Focus Enterprise Solutions om meer datagedreven te werken. Je zal klanten bedienen in een breed scala aan uiteenlopende sectoren waarbij je focus ligt op het verhogen van het belang van data governance, data migratie en integratie, datakwaliteit en metadata management. Hiernaast zal je uiteenlopende organisaties ondersteunen op gebied van datamanagement door datastratiegieen te vormen, datamanagementprocessen op te zetten of Target Operating Models te vormen.

Je zal een echte expert moeten zijn, die trainingen en workshops kan verzorgen aan zijn/haar klanten, maar ook kan bijdragen aan de kennisvergroting binnen de rest van het team. Dit doen we door middel van kennissessies en andere team activiteiten. Hiernaast zal je de verantwoordelijkheid hebben om onderdelen van migratieprojecten op te leveren en deze te presenteren.
Grofweg ziet je tijdsbesteding er als volgt uit:

 • 80% klant projecten en support ondersteuning
 • 10% Kennisopbouw en administratie
 • 10% Overleg collega's


Hoe ziet je agenda er uit?

Je agenda is divers. In je werkzaamheden ben je continue met onze klanten bezig met het vormgeven van een datastrategie, datamanagementprocessen. Je bespreek verschillende struikelblokken en uitdagingen en vertaal die graag in efficiënte oplossing binnen Finance en Supply Chain Management. Daarnaast ondersteun je support collega’s bij incidenten, changes en release management bij onze klanten.


Tijdens de minder drukke dagen ben je bezig met de voorbereiding van een Microsoft-examen. De certificering hiervoor moet elke twee jaar vernieuwd worden, en daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. En natuurlijk maak je ook tijd om met collega’s bij te praten, kennis uit te wisselen en af en toe wat te drinken met elkaar.


Voorbeeld uit de praktijk

"Een klant heeft ervoor gekozen om het huidige ERP systeem te migreren van SAP naar Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management, en daarbij historische data mee te nemen. Hoe pak je dit aan?"

Je neemt contact op met de klant om zo een gedegen beeld te krijgen noodzaak en wensen van de klant. Op basis daarvan zetten je samen met de klant op papier hoe dit eruit gaat zien met betrekking tot het data migratie plan. Je analyseert welke knelpunten en problemen kunnen ontstaan en stelt een plan van aanpak op. Je maakt dit zo duidelijk mogelijk en legt dit vervolgens uit aan de klant. Dit doe je met de Consultant of IT-afdeling van de klant, zodat jullie samen een geschikte werkwijze kunnen opstellen. Na afloop ga je de werkwijze verfijnen en bespreek je deze met de klant en het projectteam, totdat het definitieve plan van aanpak (migratie plan) staat. Daarna voer jijzelf - of een Consultant - de migratie uit. Denk hierbij aan test migraties ondersteuning bij het opstellen van testcases en migratie scripts.

Vereisten

Wat verwachten we van je:

 • HBO / WO werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal drie tot vijf jaar ervaring rondom data migratie en/of integratie;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met ERP systemen zoals SAP/Microsoft en eventuele migratie toolings;
 • Je hebt een analytische en kritische kijk op zaken;
 • Je kunt goed luisteren en begrijpt hoe bedrijfsprocessen in elkaar steken;
 • Goede beheersing Nederlandse taal;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je hebt de wens om te werken in verschillende multidisciplinaire teams;
 • Het delen van kennis en ervaring met collega’s doe je graag.


Wat wij je bieden:

 • Marktconform salaris;
 • Winstdelingsregeling;
 • 32 tot 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen (mogelijkheid om bij te kopen);
 • Internationale doorgroeimogelijkheden;
 • Korting op verzekeringen en bij webshops
 • Goede pensioenregeling;
 • Laptop, telefoon en leaseauto/mobiliteitsvergoeding;
 • Thuiswerkplekregeling.


Werken bij Focus Enterprise Solutions
Wil jij een bijdrage leveren aan de Small en Medium Enterprises van de toekomst? Wil je hen helpen hun ambities te verwezenlijken? Solliciteer dan nu bij Focus Enterprise Solutions. Met ons team werken we voor grote klanten en aan uitdagende projecten.

Onze medewerkers zijn onze kracht: wij stimuleren hen om hun talenten en capaciteiten volledig te benutten en verder te ontwikkelen. We doen geweldige projecten met elkaar in een professionele Microsoft omgeving waarbij plezier deel uitmaakt van ons succes! Focus Enterprise Solutions bestaat op het moment uit ongeveer 35 professioneels, maar we hebben een groeiambitie! Er liggen veel kansen voor ons in de markt, die wij met onze huidige populatie en nieuwe, talentvolle en vooral nieuwsgierige collega’s willen benutten.

Focus Enterprise Solutions is onderdeel van de Broad Horizon Groep, bestaande uit diverse ondernemingen op het gebied van Cloud & Infra, Workplace, Data & AI en Business Apps.. Door intensief samen te werken, worden de oplossingen voor klanten nog scherper. Zo helpen klanten verder in het proces richting een wendbare en meer data gestuurde organisatie.

Wil je meer weten over deze functie of over Focus Enterprise Solutions? Neem dan gerust contact op met Bastiaan Boswijk via 06 52 11 11 03 of bastiaan.boswijk@broadhorizon.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


of