Overslaan naar content

Solutions Architect Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management

Remote
 • Bunnik, Utrecht, Nederland
Solutions Architect

Functieomschrijving

Focus Enterprise Solutions is strategisch partner voor alle project en beheeractiviteiten op het gebied van Microsoft Dynamics 365 Finance en Supply Chain Management (voorheen bekend als F&O). Van implementatie tot support helpen wij Small en Medium Enterprises in verschillende branches het maximale uit hun ERP te halen. Door de juiste mensen, inzichten, data & oplossingen met elkaar te verbinden, begeleiden wij onze klanten in hun digitale platformtransformatie, nu en in de toekomst. Klanttevredenheid is hierbij onze belangrijkste focus.


Als Solution Architect bij Focus Enterprise Solutions ben je verantwoordelijk voor het vertalen van klantproblemen naar concrete oplossingen. Enerzijds heb je een coördinerende rol, anderzijds ben je zelf inhoudelijk bezig met projecten. Je kunt betrokken zijn bij de presalesfase en/of de implementatiefase van een project. De presalesfase kun je beschouwen als een aanbestedingstraject met als doel een klant binnenhalen. Denk hierbij aan het invullen van RFP’s en RFI’s (offerteaanvragen) voor potentiële klanten en presentaties en demo's geven aan hen (soms op locatie, soms digitaal).


Zodra de klant voor Focus Enterprise Solutions kiest, begint de implementatiefase. Tijdens dit traject ben je veel in contact met de klant om hun uitdagingen en problemen duidelijk te krijgen. Op basis daarvan koppel je deze aan de oplossingen van Focus Enterprise Solutions en ga je hier een plan voor opstellen. Dit plan bespreek je met de klant, waarna je aan de slag gaat met de coördinatie en uitvoer. Afhankelijk van het project kun je een deel uit handen geven aan de Developers en Consultants. Het verschilt dus per project in hoeverre je bezig bent met functionele ontwerpen schrijven en testen, implementatiebudgetten opstellen en het technisch inrichten van de oplossing. Wel komt je coördinerende rol in elk project terug. Je geeft feedback op de Developers en Consultants, luistert goed naar zowel collega’s als de klant en zorgt ervoor dat alles volgens plan(ning) en budget verloopt.


Je bent inhoudelijk expert als het aankomt op Microsoft, dus het is belangrijk dat je hier veel kennis over hebt (en dit bijhoudt). Je bent betrokken bij een of twee implementatieteams, en soms ook bij de presalesfase waarin je samenwerkt met Salescollega's. De implementatieteams bestaan uit Developers, Consultants en een Projectleider. Als je het leuk vindt om analytisch te werken, en je het een uitdaging vindt om met feedback en meningen van zowel klanten als collega's om te gaan, dan is dit een baan voor jou!

Grofweg ziet je tijdsbesteding er als volgt uit:

 • 40% Contact / afspraken met (potentiële) klanten
 • 20% Technische (Microsoft-)ontwikkelingen volgen en kennis bijhouden
 • 15% Voorbereiden implementatiefase
 • 15% Voorbereiden presalesfase
 • 10% Intern overleg


Hoe ziet je agenda er uit?
Je agenda is divers. Zo heb je een intakegesprek met de klant en hoor je verschillende problemen en uitdagingen. Je kan niet wachten om dit na afloop uit te werken en een oplossing uit te werken. Tijdens de minder drukke dagen ben je bezig met de voorbereiding van een Microsoft-examen. De certificering hiervoor moet elke twee jaar vernieuwd worden, en daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. En natuurlijk maak je ook tijd om met collega’s bij te praten, kennis uit te wisselen en af en toe wat te drinken met elkaar.

Voorbeeld uit de praktijk

"Een klant heeft ervoor gekozen om niet alleen een applicatie van Focus Enterprise Solutions te implementeren, maar ook een applicatie van een andere partij. Deze applicaties moeten geïntegreerd worden, zodat het bedrijfsproces van de klant optimaal ondersteund wordt. Hoe pak je dit aan?"

Je neemt contact op met de andere partij om een beeld te krijgen van de andere applicatie die geïmplementeerd wordt. Op basis daarvan zetten je samen met de klant op papier hoe dit eruit gaat zien met betrekking tot de integratie. Je analyseert welke knelpunten en problemen kunnen ontstaan, aangezien het bedrijfsproces over twee applicaties verdeeld wordt. Je maakt dit zo duidelijk mogelijk en legt dit vervolgens uit aan de klant. Dit doe je met de Consultant van de andere partij, zodat jullie samen een geschikte werkwijze kunnen opstellen. Na afloop ga je de werkwijze verfijnen en bespreek je deze met de klant, totdat de definitieve oplossing staat. Daarna stel je een plan van aanpak op (inclusief implementatiebudget), zodat dit door de projectleider goed opgepakt kan worden. Daarna voer jijzelf - of een Consultant - de implementatie uit. Denk hierbij aan functionele ontwerpen opstellen, testcases uitvoeren en werken aan de inrichting, ontwikkeling en overdracht van de oplossing. Dit doe je vaak met de Developers, die vooral het programmeren op zich nemen.

Vereisten

Wat verwachten we van je:

 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal vijf tot acht jaar consultancy ervaring met Microsoft Dynamics 365;
 • Je bent communicatief sterk zowel face-to-face als schriftelijk;
 • Goede beheersing Nederlandse taal;
 • Je kunt goed luisteren en begrijpt hoe bedrijfsprocessen in elkaar steken;
 • Conceptueel inzicht;
 • Aantoonbare ervaring als Senior / Lead Consultant of Architect op Dynamics 365 projecten;
 • Ervaring met het managen van meerdere implementaties tegelijk;
 • Leiderschapskwaliteiten en de drive om hier verder in te ontwikkelen;
 • Sterke consultancy vaardigheden.
 • Je werkt gestructureerd en bent goed in het managen van de verwachtingen zowel bij jouw klanten als bij jouw eigen collega’s.


Wat wij je bieden:

 • Marktconform salaris;
 • Winstdelingsregeling;
 • 32 tot 40-urige werkweek; 
 • 25 vakantiedagen (mogelijkheid om 5 dagen bij te kopen bij een fulltime dienstverband);
 • Keuze tussen een leaseauto of mobiliteitsvergoeding (€ 0,23 per km);
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Vaste thuiswerkvergoeding van € 14,25 netto per maand;
 • Alle arbeidsvoorwaarden zien? Klik hier


Werken bij Focus Enterprise Solutions
Wil jij een bijdrage leveren aan de Small en Medium Enterprises van de toekomst? Wil je hen helpen hun ambities te verwezenlijken? Solliciteer dan nu bij Focus Enterprise Solutions. Met ons team werken we voor grote klanten en aan uitdagende projecten.

Als Microsoft Solutions Partner for Business Applications hebben wij een bewezen track record in het leveren van Business Applications oplossingen, die de bedrijfsprocessen, de klantrelaties, de data-analyse en de innovatie van onze klanten verbeteren. Bovendien hebben wij als Solutions Partner toegang tot exclusieve voordelen, ondersteuning en training van Microsoft, waardoor wij onze kennis en expertise voortdurend kunnen uitbreiden en updaten naar onze klanten toe.

Onze medewerkers zijn onze kracht: wij stimuleren hen om hun talenten en capaciteiten volledig te benutten en verder te ontwikkelen. We doen geweldige projecten met elkaar in een professionele Microsoft omgeving waarbij plezier deel uitmaakt van ons succes! Focus Enterprise Solutions bestaat op het moment uit ongeveer 35 professionals maar we hebben een groeiambitie! Er liggen veel kansen voor ons in de markt, die wij met onze huidige populatie en nieuwe, talentvolle en vooral nieuwsgierige collega’s willen benutten.

Focus Enterprise Solutions is onderdeel van The Digital Neighborhood, bestaande uit diverse ondernemingen op het gebied van Cloud & Infra, Workplace, Data & AI en Business Apps.. Door intensief samen te werken, worden de oplossingen voor klanten nog scherper. Zo helpen we klanten verder in het proces richting een wendbare en meer data gestuurde organisatie.

Wil je meer weten over deze functie of over Focus Enterprise Solutions? Neem dan gerust contact op met Bastiaan Boswijk via 06 52 11 11 03 of bastiaan.boswijk@focus-solutions.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of